O Fundacji

Nasza pasja, to zachęcanie do odkrywania świata

Od 2009 roku prowadzimy warsztaty matematyczne i popularno-naukowe dla dzieci i młodzieży w Małopolsce i na Mazowszu. Staramy się uzupełniać i poszerzać pozalekcyjną ofertę edukacyjną, zachęcając dzieci do samodzielnego poznawania praw rządzących otaczającym nas światem.  Ułatwiamy dostęp do najnowszej wiedzy i rozwijamy umiejętności określane mianem "next generation standards" - zagadnienia całkowicie obce polskiej szkole.
Staramy się przełamywać niechęć dzieci do matematyki - pokazując im, że może być ona zabawna, interesująca, a nawet ... wciągająca!

Ewa Jurkiewicz - prezes Fundacji

Nasza filozofia
zdj10.jpg

Rozbudzanie ciekawości świata poprzez samodzielne eksperymentowanie, stawianie hipotez, zadawanie pytań.

Ciekawość świata jest jednym z najważniejszych czynników poznawczych.

Nasza historia

Fundacja została zarejestrowana w 2009 roku i od tego czasu czasu podejmuje działania, których celem jest uzupełnienie i poszerzenie oferty edukacyjnej proponowanej przez szkołę oraz przybliżanie mieszkańcom środowiska lokalnego najnowszych osiągnięć naukowych.